top of page
Εικόνα συγγραφέαΑπόστολος Ιωαννίδης

Review | «Reunion the Musical» |Ένα αμιγώς ελληνικό έργο, αφιερωμένο στη μουσική των «χρυσών» δεκαετιών '80 και '90

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαΐ

Επισκεφθήκαμε το θέατρο «Παλλάς», με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για τη νέα παράσταση «Reunion the Musical», ένα αμιγώς ελληνικό έργο, αφιερωμένο στη μουσική των «χρυσών» δεκαετιών '80 και '90.


«Reunion the Musical»

Η Θέμις Μαρσέλλου, η απόλυτη εκπρόσωπος του «musical» στην Ελλάδα, γράφει και σκηνοθετεί σε μια παράσταση, που θα διεγείρει τη συγκίνηση και τη νοσταλγία των θεατών: Τραγούδια, που η Ελλάδα αγάπησε και συνεχίζει να αγαπά, όπως το «Φιλαράκι» και τα «Ήσυχα βράδια», μεταφέρονται στη θεατρική πραγματικότητα και συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα και σύγχρονη ιστορία.


Στην Αθήνα του 2024, πέντε άνθρωποι λαμβάνουν το τηλεφώνημα, που τους αναγγέλλει τον θάνατο ενός παλιού, κοινού τους φίλου. Μαζί αποτελούσαν μια ενωμένη παρέα στα χρόνια του '80, που, στη συνέχεια, διαλύθηκε. Μετά από χρόνια, ξανασυναντιούνται στο γραφείο του δικηγόρου, που θα τους διαβάσει τη διαθήκη. Οι χαμηλοί ρυθμοί της παροντικής ζωής τους θα ανατραπούν από την επιστροφή του ξεχασμένου παρελθόντος. 

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης ανήκουν στους μεγάλους «αστέρες» της μουσικής και του θεάτρου: Η Μαντώ, η Σοφία Βόσσου, η Πωλίνα, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Αργύρης Αγγέλου και σε ρόλο - έκπληξη ο Λάκης Παπαδόπουλος. Μαζί τους στον ρόλο του δικηγόρου ο Βασίλης Αξιώτης.

Τον θίασο συναπαρτίζουν εξαίρετοι ερμηνευτές της νέας γενιάς, μεταξύ των οποίων η Μαρία Κοσμάτου, η Ντόρα Γκέγκα, ο Γιάννης Λάφης, ο Θοδωρής Γιαννόπουλος, και ο Πάνος Μαλακός.


Την ενορχήστρωση της μουσικής και τη φωνητική διδασκαλία έχει επωμιστεί ο Βασίλης Αλεβίζος, ενώ τη διεύθυνση της ορχήστρας ο Νικόλας Γουάστωρ. Η χορογραφία είναι της Άννας Αθανασιάδη και η σκηνογραφία διά χειρός Μανόλη Παντελιδάκη.


Το «Reunion the Musical» έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 17/05 στο θέατρο «Παλλάς» για λίγες μόνο παραστάσεις, μέχρι την Κυριακή 26/05!


Τα αξέχαστα χρόνια του '80 και του '90 επανέρχονται στο σήμερα και φέρνουν αυτό που λείπει στην εποχή της συναισθηματικής απαλλοτρίωσης: Καθαρό και πηγαίο συναίσθημα.


Απόστολος Ιωαννίδης




Comments


bottom of page