top of page
Εικόνα συγγραφέαΑπόστολος Ιωαννίδης

Review: «Chicago: The Musical» - Η μαγεία του Broadway στο Christmas Theater!


Chicago
Φωτογραφία από την παράσταση «Chicago» | Πηγή φωτογραφίας: viennaconcerts.com

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε το αγαπημένο «Christmas Theater» και να απολαύσουμε το «Chicago».  Η μεγάλη παραγωγή του Broadway ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή περιοδεία της, με αφετηρία τη χώρα μας, για να προσφέρει στο ελληνικό κοινό το απόλυτο musical των Bob Fosse και Fred Ebb, παραδίδοντας αυτούσια τη γνήσια εμπειρία του Αμερικανικού θεάτρου! 


Το κορυφαίο αυτό έργο διαδραματίζεται στο Σικάγο, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και της υψηλούς εγκληματικότητας. Την εποχή, που η διάπραξη φόνου οδηγούσε στη δημοφιλία και την ανθρώπινη δόξα, η Roxie Hart και η Velma Kelly κυνηγούν με πάθος και έλλειψη ενοχής, να φθάσουν στο απόγειο της φήμης!

 

Μια «πλειάδα» ερμηνευτών του «musical», με τεχνική κατάρτιση σε χορό, τραγούδι και υποκριτική, ανέδειξαν τις αξιοζήλευτες δεξιότητές τους στο «τρίαθλο» του θεάματος, υπό τη σκηνοθεσία του Nigel West. Οι χορογραφίες της Ann Reinking εκτελέστηκαν με τόση μαεστρία, που το κοινό έμενε αποσβολωμένο, ενώ έπαινος χρειάζεται να δοθεί στην εκπληκτική ορχήστρα, η οποία απέδωσε τη μουσική σύνθεση του Kander, φθάνοντας στην αρτίωσή της. 


Στο σύνολο των σπουδαίων καλλιτεχνών εντάχθηκε αρμονικά και επάξια η πολυτάλαντη Νάντια Μπουλέ, η οποία κατόρθωσε να αποδείξει το εύρος των ικανοτήτων της και να αντεπεξέλθει περίφημα σε μια παραγωγή εφάμιλλη αυτής του εξωτερικού, ως μια πολλά υποσχόμενη «musical performer». 



Τα λόγια είναι περιττά, καθώς τα συναισθήματα, που προκάλεσε ο εξαίρετος αυτός θίασος στους θεατές, δεν περιγράφεται με λέξεις. Το «Christmas Theater» μας χάρισε απλόχερα την αξέχαστη εμπειρία της θέασης ενός «Broadway musical». Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς το πλούσιο πρόγραμμά του για φέτος αποτελείται από πολλές εκδηλώσεις, άξιες προσμονής. Συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις αναμένονται να παρουσιαστούν επί σκηνής και να διεγείρουν στους θεατές ισοδύναμα συναισθήματα, όπως αυτά, που διήγειρε το «Chicago»! Ξεχωρίζω για τον Νοέμβριο τον Μαύρο Κύκνο και την χορευτική παράσταση Moon Walk - αφιέρωμα στον Michael Jackson.


Αν επιθυμείτε να ζήσετε λίγη από τη «μαγεία», που προσφέρει το «Christmas Theater», επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ct.gr/




Comments


bottom of page