top of page
Εικόνα συγγραφέαΑγαπάμε Θέατρο

''We Love Theater's best of" l Οι 10 καλύτερες παραστάσεις που συνεχίζονται και τη νέα σεζόν

Έγινε ενημέρωση: 8 Νοε


Οι 10 αγαπημένες μας παραστάσεις που σηκώνουν και πάλι αυλαία!


Άλλη μια θεατρική σεζόν ξεκινάει με πλήθος παραστάσεων, νέων και παλιών, να ανεβαίνουν στα αθηναϊκά θέατρα και πάλι. Ο ενθουσιασμός μεταξύ των θεατρόφιλων είναι στο ζενίθ του, αλλά καθώς η εβδομάδα έχει μόνο 7 ημέρες, εμείς στο We Love Theater γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η σωστή και γρήγορη επιλογή της κατάλληλης παράστασης.


Με αφορμή αυτό καθώς και τα Βραβεία της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, τα οποία θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, η ομάδα μας αποφάσισε να δώσει μια μικρή ώθηση στους αναγνώστες μας για να ξεκινήσει όμορφα η σεζόν, με 10 εξαιρετικές παραστάσεις, πολλές εκ των οποίων είναι και υποψήφιες για τα εν λόγω σημαντικά ελληνικά βραβεία.


Οι αρθρογράφοι μας παραθέτουν ειδικά για εσάς τις 10 πιο αγαπημένες τους θεατρικές παραστάσεις - We love theater´s best of - που έχουν παρακολουθήσει και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και φέτος.


 We Love Theater΄s 10 best of


"Στρακαστρούκες"


Στρακαστρούκες θέατρο
"Στρακαστρούκες" με το Δημήτρη Σαμόλη.

[Ο Σαμόλης] Πάνω στη σκηνή, άλλοτε τραγουδώντας (όπως πολύ καλά ξέρει να κάνει) και άλλοτε απλώς απευθυνόμενος στους θεατές, διαμορφώνει μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, μέσα από τον φωτισμό και τον περίτεχνο τρόπο με τον οποίο ο ίδιος μεταχειρίζεται τα σκηνικά κάθε φορά. Με λιγοστά μέσα, καταφέρνει να μεταπηδά από τη μία σκηνή στην άλλη και να παρουσιάζει όλη του τη ζωή μπροστά στα μάτια των θεατών.



 

"Οι 12 Ένορκοι"

Από τον Ευρυγένη


 12 ένορκοι θέατρο Αλκμήνη.
"Οι 12 ένορκοι" στο θέατρο Αλκμήνη.

12 Ένορκοι. Δώδεκα διαφορετικοί άνθρωποι. Διαφορετικών ηλικιών, καταγωγών και πεποιθήσεων, βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο με ασφυκτική ζέστη. Η αιτία; Ένας φόνος. Ο σκοπός τους; Να αποφασίσουν για τη μοίρα ενός δεκαεξάχρονου, του κατά πως φαίνεται δολοφόνου. Ποιος όμως είναι άξιος να αποφασίσει για τη ζωή ή το θάνατο ενός ανθρώπου, πόσω μάλλον ενός νέου παιδιού;

Πόσες φορές εσύ ο ίδιος έχεις πιάσει τον εαυτό σου να κρίνεις κάποιο άτομο, χωρίς να το γνωρίζεις παρά μόνο εξ' όψεως, ή και μερικές φορές ούτε καν έτσι;

 


 

"Η Μουγγή Καμπάνα"


Μούγγη Καμπάνα Θέατρο 104.
"Η Μούγγη Καμπάνα" στο Θέατρο 104.

Μέσα σε μια θεατρική σεζόν μπορούν να ξεχωρίσουν πολλές παραστάσεις, αλλά μερικές από αυτές – μπορεί να είναι 2, 3 ή 5, εάν είσαι εξαιρετικά τυχερός – πιθανόν θα κουρνιάσουν στην καρδιά σου και θα σου έρχονται στο μυαλό για χρόνια όταν μιλάς για το θέατρο.  Η «Μουγγή Καμπάνα» είναι μια από αυτές τις παραστάσεις για εμένα.

4 ηθοποιοί σε μια σκηνή. Ανθή Σαββάκη, Ηλέκτρα Σαρρή, Σόνια Καλαϊτζίδου και Μάριο Κρητικόπουλος, υπό την εμπνευσμένη σκηνοθεσία των Μάριου Κρητικόπουλου και Πάνου Αποστολόπουλου. Οι ρόλοι εναλλάσσονται με άπλετη φυσικότητα και ροή και αυτό αναδεικνύει το πραγματικό ταλέντο του θιάσου, αλλά και της σκηνοθεσίας. Οι ηθοποιοί κινούνται με τρομερή ρευστότητα, μιλούν και τραγουδούν, με μια σχεδόν πολυφωνικότητα, παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμούς. Η υπέροχη επιμέλεια κίνησης είναι του Νικόλα Χατζηβασιλειάδη και η μουσική επιμέλεια της Ηλέκτρας Σαρρή.


 Νικόλας Χατζηβασιλειάδης επιμελήθηκε την κίνηση στη "Μουγγή Καμπάνα" και είναι υποψήφιος για το βραβείο Κίνησης/Χορογραφίας της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.



 

"Το αγόρι με τις δύο καρδιές"


Το αγόρι με τις δύο καρδιές Θέατρο Κ. Βασιλάκου.
"Το αγόρι με τις δύο καρδιές" στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου.

Ο Χάμεντ Αμίρι λέει για το έργο του ότι «είναι ένα ταξίδι στην ελπίδα και την αγάπη για τη ζωή, ακόμα κι όταν η ζωή είναι δύσκολη». Το ταξίδι του αγοριού με τις δύο καρδιές και αυτή η παράσταση άγγιξαν την καρδιά μου. Φώλιασαν μέσα μου την ευγνωμοσύνη και την ελπίδα ότι "όλα θα πάνε καλά, αρκεί να έχουμε ο ένας τον άλλον", να αγαπάμε ο ένας τον άλλον...


*Η παράσταση "Το αγόρι με τις δύο καρδιές" κέρδισε το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής (Μίλτος Πασχαλίδης) και το 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στα 10α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4Fun.



 

"Το αμάρτημα της μητρός μου"


"Το αμάρτημα της μητρός μου" στο Θέατρο Ραντάρ.
"Το αμάρτημα της μητρός μου" στο Θέατρο Ραντάρ.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος συγκλόνισε το κοινό με την ολότελα αισθαντική του ερμηνεία, ως Γιωργής, αποδίδοντας με υποκριτική ωριμότητα και αξιοθαύμαστο ζήλο τις «πληγές», που του προξένησε η ταραχώδης παιδική του ηλικία. «Φώτισε» τις βαθύτερες πτυχές του βαρυσήμαντου αυτού κειμένου, που ακροβατεί τεχνηέντως, μεταξύ αρχαΐζουσας και δημοτικής γλώσσας.



 

"Η μάνα αυτουνού...Έλλη Ζάχου Ταχτσή"


Η μάνα αυτουνού... Έλλη Ζάχου Ταχτσή θέατρο Εν Αθήναις.
"Η μάνα αυτουνού... Έλλη Ζάχου Ταχτσή" στο θέατρο Εν Αθήναις.

Ο μονόλογος αποτελεί ουσιαστικά ένα ψυχογράφημα της Έλλης Ζάχου Ταχτσή. Μια γυναίκα από αρχοντική γενιά που στη μετέπειτα ζωή της βρέθηκε σε μεγάλη οικονομική ένδεια. Ένα παιδί που βρέθηκε ξαφνικά με δικά του παιδιά. Πάλεψε για τον εαυτό της και τα παιδιά της. Πάλεψε με τις προσδοκίες και τις επιβολές της κοινωνίας. Ένας περίπλοκος άνθρωπος σε μια ακόμα περιπλοκότερη εποχή.

Ένας μονόλογος που διαρκεί μιάμιση ώρα η οποία δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο επίτευγμα. Ένας μονόλογος από τον οποίο βγαίνεις με δάκρυα στα μάτια. Το εύρος συναισθημάτων που αποδίδει η Ράνια Σχίζα είναι πλούσιο και εναλλάσσεται με αρτιότητα.

  


 

"Ο Αόρατος Τονίνο"


Αόρατος Τονίνο Από Μηχανής Θέατρο.
"Αόρατος Τονίνο" στο Από Μηχανής Θέατρο.

Διαδραστική, αστεία, σύγχρονη παράσταση, ιδανική για παιδιά που έχουν ξεκινήσει το δημοτικό και έχουν κατακτήσει τις βασικές γνώσεις. Αυτά τα παιδιά που βιώνουν ήδη το άγχος του διαβάσματος και της εξέτασης, μπορούν να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν την παράσταση η οποία είναι στημένη με τρομερά έξυπνο τρόπο.

Τα παιδιά συμμετέχουν και η προσοχή τους δεν αποσπάται ούτε λεπτό από τη σκηνή. Διασκεδάζουν απίστευτα και τελικά σκέφτονται ότι οι δυσκολίες είναι πολλές αλλά η προσπάθεια είναι αυτή που πάντα αξίζει.


*Η παράσταση "Ο Αόρατος Τονίνο" είναι υποψήφια για το Βραβείο Θεάτρου για Παιδιά και Εφήβους της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.



 

"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος"


Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.
"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος" στο Ένα Θέατρο για τις Τέχνες.

Από όλο το έργο και ιδίως από την τελευταία σκηνή, μένει ένας λυγμός, ένα "αχ" που δε λέει να φύγει απ’ την ψυχή...

"Το έσκασα από ένα χωράφι-νεκροταφείο. Από το πιο όμορφο σώμα στον κόσμο". Ποιος νοιάζεται για το σώμα όταν η ψυχή λευτερώνεται... Η ψυχή είναι αγνή και καθάρια ό,τι σώμα κι αν φοράει και δεν ευθύνεται η ψυχή για το σώμα ούτε το σώμα για την ψυχή. Μια αγκαλιά για όλους, όλες, όλ@!

*Ο Αργύρης Ξάφης, πρωταγωνιστής της παράστασης "Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος", κέρδισε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στα 10α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4Fun και είναι υποψήφιος για το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.



 

"Ο θάνατος του Ιβαν Ιλιτς"

Από τον Ευρυγένη


Ο θάνατος του Ιβαν Ιλιτς Θέατρο Αλκμήνη.
"Ο θάνατος του Ιβαν Ιλιτς" στο Θέατρο Αλκμήνη.

"Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς", αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα του Λέο Τολστόι. Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, αποτελεί ίσως την καλύτερη απόδοση του έργου του Τολστόι που θα καταφέρεις να παρακολουθήσεις ποτέ σου σε ελληνικό θέατρο. Οι Κουρλαμπάς και Γαλίτης, μετρώντας και οι δύο τους σχεδόν τρείς δεκαετίες στο σανίδι, βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους. Η σωματική τους ενέργεια σε συνδυασμό με την υποκριτική τους δεινότητα, δημιουργούν πραγματικά το τέλειο αποτέλεσμα που σε κρατά καθηλωμένο για σχεδόν 80 λεπτά.

Αν σου αρέσει το πραγματικά καλό και ποιοτικό θέατρο, κλείσε άμεσα το εισιτήριο σου, και δε θα το μετανιώσεις.



 

"Μίξερ"


Μίξερ Θέατρο Μικρό Γκλόρια.
"Μίξερ" στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια.

Το ευφυώς κυνικό, αλλά ξεκαρδιστικό κείμενο της Ζέτης Φίτσιου αναπαριστά το Ελληνικό κράτος του «σήμερα», αποτυπώνοντας με ενάργεια τη διαφθορά, την αδιαφορία και τον αμοραλισμό, που επικρατούν. Καθιστώντας τον λόγο του έμμετρο και με ομοιοκαταληξία, η δημιουργός επιτυχημένα κατορθώνει να μεταλαμπαδεύσει κοινωνικοπολιτικά μηνύματα, με σατιρικό και σχολιαστικό τρόπο.


Έλενα Χαραλαμπούδη του "Μίξερ" είναι υποψήφια για το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.



 

Αυτές ήταν λοιπόν οι προτάσεις μας για την αρχή της σεζόν και ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες!


Περιμένουμε τα σχόλια σας σε Facebook και Instagram καθώς και τα tag στα Story σας με μεγάλη ανυπομονησία!


Τα λέμε στο επόμενο άρθρο μας!


Comments


bottom of page